Strukturkrykker

I skriveprocessen er det fantastisk at gøre som Olsenbanden - at have en plan. Derudover anbefaler jeg varmt at man læner sig op ad journalistiske principper for at gøre teksten læsevenlig og spændende.

Ingen har jo nogensinde sagt, at akademiske afhandlinger skal være kedelige. Og selv professorer kan godt lide at blive underholdt. Så al den stund, det underholdende ikke sættes i stedet for relevant indhold, kan vi lige så godt gøre vores tekster interessante at læse... Og at skrive!

Specialets struktur

Stort set alle skriftlige produkter leveret af den sundhedsvidenskabelige verden følger samme struktur: IMRD.

Introduktion: Her introduceres læseren for den fælles platform af viden sammen med den meget væsentlige information om, hvorfor dit emne overhovedet er relevant!
Metode: I metodeafsnittet fortaæller du, hvordan du har gjort så tydeligt så selv den dummeste idiot kan gøre dig kunsten efter.
Resultater: Hvad fandt du ud af?
Diskussion: Endelig kan du vise, du er en klog person og selv sige noget om alt det hele, og også lidt om resten af verdens forskning i samme felt. Diskussionen samler op på introduktionen.

Du kan læse mere om de enkelte afsnit ved at følge knapperne herover. Og foruden de fire hovedafsnit, er der en hel masse halløj, som også er standard. Det har jeg gemt bag knappen med navnet Restindhold. Hvis du læser videre, har du nærmest allerede din indholdsfortegnelse...