Værktøjer

Mange mennesker kommer igennem specialet uden at kunne udnytte mulighederne i forskellige programmer ordentligt. Det kan man sagtens. Og det er især godt, hvis man er typen, der elsker at sidde kort op mod deadline og rette sin indholdsfortegnelse eller litteraturliste for gang nr. 2.937.028. Og at bruge mindst to timer på det.
Hvis man derimod er typen, der gerne vil kunne have litteraturlisten klar med to klik og derefter se en film med fødderne oppe, så skal man se med her...

Indholdsfortegnelse (Word)

Hvis alt er formatteret korrekt, er indholdsfortegnelsen let at lave.


Hvis du har brugt alle formater korrekt, undgår du at større afsnit pludselig ændrer sig fordi du ændrer en overskrift til at være med fed. Samtidig får du den fordel, at du let kan navigere rundt i opgavens afsnit, så du ikke hele tiden skal scrolle.

Bemærk at Word ikke nødvendigvis er den bedste løsning til en større skriftlig opgave. Men hvis du har valgt den, kan formattering være nyttigt at stifte bekendtskab med.

Litteraturlisten

Litteraturlisten er altid en udfordring - indtil man har lært at bruge et referenceprogram


I et referenceprogram kan du selv vælge din referencestil (fx AMA). Og hvis du vælger om tager det bare et par klik, så rettes det automatisk i hele opgaven.